Samarbejder

Samarbejder.

Foto: Jane Charman (t.v.) sammen med stiftets Rural Advisor, canon Jean Coates.

FUV/Kirken på landet samarbejder med Salisbury stift og Sarum College.

Salisbury stift i sydengland udvikler p.t. et særligt undervisningstilbud til præster, der enten søger eller overvejer at søge embede i et landpastorat: ”A Country Parson for the 21.th Century”.

Initiativtager er Canon Jane Charman. Hun er stiftets ”Director of Learning for Discipleship and Ministry”. D.v.s. ansvarlige for uddannelse af nye præster samt efteruddannelse af både præster og lægfolk.

Uddannelsen sker i samarbejde med det økumeniske Sarum College, der tilbyder en bred vifte af teologiske kurser. Dels som forberedelse til at søge præsteembede, dels MA i teologi. Desuden huser Sarum organisationen for engelske kirkekor.

Uddannelseslederen på Sarum, Poul Burden, er med til at udvikle ”A Country parson”, der tilbydes fra september 2017. FUV/Kirken på landet følger løbende udviklingen af det nye tiltag og indgår i en gensidig vidensudveksling på det pastoralteologiske område.