Konferencer og kurser
Gennemførte konferencer og kurser

Præsterne for de tyske menigheder i Syd- og Sønderjylland

20. marts 2017

Præsterne for de tyske menigheder i Syd- og Sønderjylland besøgte FUV i Løgumkloster for at høre om projektet ”Kirken på landet”, deres provst Johanna Lenz-Aude fra Slesvig, deltog i mødet.

Projektleder Hasse N. Jørgensen orienterede om projektets formål og indsatsområder og der var livlig udveksling af erfaringer omkring især præstearbejdet i den tyske evangeliske kirke i forhold til folkekirken.

Fyraftens-konference om ”Nye naboer”

2. november 2016

Arrangører: Haderslev stift, Ribe stift, Folkekirkens Mellemkirkelige Råd og FUV-”Kirken på landet”.

Mødet satte fokus på: - modtagelse i landsogne af flygtninge/asylansøgere og tilflyttere med eks. østeuropæisk baggrund og deres bosættelse. Hvilken betydning har de nye naboer for landsognets fremtid og udviklingspotentiale? Betydning for det kirkelige liv? Hvordan samarbejdes der mellem kirkens diakoni og andre humanitære hjælpeorganisationer?

Aftenens foredragsholdere: Fra venstre Søren Dalsgaard, Mellemkirkeligt Råd, Birgitte Møldrup, asylpræst i Haderslev stift og Daniel Ettrup Larsen, Folkekirkens Tværkulturelle Center i Ribe stift

Præsten på landet

19. - 22. september 2016